De leukste musea voor kinderen aan de kust

Aan zee is het niet altijd mooi weer. En voor die wat mindere dagen is het leuk om de kinderen mee te nemen op een educatieve uitstap. Gelukkig is de tijd van de stoffige musea waar kinderen tegen hun zin in ronddoolden definitief gedaan. Dit zijn enkele van de meest attractieve musea voor kinderen aan de kust.

Mu.ZEE

Kunstmuseum aan zee is een instituut in Oostende. Prachtige collecties van de Vlaamse Overheid en Stad Oostende kan je er bewonderen. Mu.ZEE houdt ook altijd de jongere doelgroep voor ogen. Altijd valt er voor de jongsten wel wat te beleven. Hier wordt de creativiteit al op jonge leeftijd aangewakkerd. Iets wat geapprecieerd wordt door heel wat ouders.

 

Creatieve ateliers, gezinsrondleidingen of zelfs een verjaardagsfeestjes: het kan allemaal bij Mu.ZEE. Informeer je voor vertrek even op hun website, zo heb je de meest actuele informatie. 

 

Lees ook: Naar zee met de kinderen!

Fort Napoleon

Een indrukwekkend fort met een rijke geschiedenis tussen Oostende-stad en de kustlijn. Voor kinderen en jonge gezinnen valt altijd wel iets te beleven. Avontuurlijke zoektochten, kinderexpo’s, begeleide wandelingen of de kindertoer. Met een iPod in de hand krijgen ze allerlei interessante info op kindermaat. Beslist een aanrader!

 

In een aparte hoek kunnen ze hun artistieke lusten botvieren. Hun tekening kan zelfs prijken in een tentoonstellingsruimte. Je zal ze zien groeien en gloeien van trots. Je kan makkelijk contact op nemen met Fort Napoleon om te horen of er tijdens een bepaalde periode iets speciaals is gepland. Makkelijk om jouw vakantieschema met de kinderen samen te stellen.

 

Meer info vind je op de website van Fort Napoleon.

Abdijmuseum Ten Duinen

Wat moeten kinderen beleven in een abdijmuseum? Meer dan je zou denken. Deze site is een absoluut pareltje. Een archeologisch hoogstandje waar ook kinderen aan hun trekken komen. Interactie en actie zijn twee absolute kernwoorden voor wie een bezoekje met de kinderen plant. Wees maar zeker dat ze ’s avonds goed zullen slapen.

 

Modern zijn ze er alleszins. Vanaf tien jaar kunnen kinderen met een VR-bril binnenkijken in het domein en zien hoe het eraan toeging in de 15de eeuw. Wedden dat de tieners dit wel spectaculair zullen vinden? Maar ook buiten kan je met cardboardbrillen de wereld van toen herontdekken.

 

Check zeker de site van het abdijmuseum.

NAVIGO

Voluit het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke. Zeker ook de moeite waard om even halt te houden. Het museum geeft een inkijk in het harde leven van de vissers. Absoluut een boeiend verhaal voor wie tijd aan zee doorbrengt. Met tijdelijke exposities kunnen ook kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten hun hart ophalen.

 

Voor de kinderen organiseert het visserijmuseum aparte rondleidingen. Op kindermaat. Van kleuters tot tieners. Iedereen weet er wat gedaan. Het visserijmuseum staat garant voor een fijne educatieve beleving.

 

Op hun website vind je de meest actuele informatie.