Kerstvakantie aan de zee: meer dan alleen wat kerstballen

De kerstvakantie aan zee doorbrengen is een unieke ervaring boordevol gezellige activiteiten. Genieten van de warmste kerstmarkten, winterwandelingen maken, uitgebreid dineren in een van de vele toprestaurants en knallend oud en nieuw ingaan. Dit is slechts het topje van de ijsberg! Uiteraard kan je heel wat verwachten van jouw relaxte kerstvakantie aan zee. En indien je jouw (plastic) kerstboom ook gewoon meeneemt naar je eigen vakantiehuisje, hoef je niks van de huiselijke gezelligheid mis te lopen.

Een ideale winterdag aan zee

Nadat jullie 's ochtends gezellig samen hebben ontbeten in het knusse vakantiehuisje, is het tijd om in actie te schieten. De voormiddag is immers een uitstekend moment voor een portie cultuur: leerrijk en inspirerend zo vroeg op de dag! Zo is er niet enkel de keuze uit een van de vele musea, ook loopt er gedurende deze periode een jaarlijkse kunsttentoonstelling in zowel Oostende als Knokke-Heist.

 

Met jonge kinderen is een dierenpark bezoeken, waarbij we spontaan denken aan het warme Serpentarium in Blankenberge, misschien meer geschikt. Wanneer 's middags onze maag begint te rammelen, gaan we dan weer op zoek naar een geschikte locatie voor een verrassend lokaal gerecht.

 

Hierna eventjes uitwaaien op de zeedijk boordevol gezonde zeelucht om later die dag een kerstmarkt te verkennen. IJsschaatsen niets voor jou? Dan hang je toch gewoon wat rond aan een van de vele kraampjes vol lekkernijen! Na deze deugddoende dag kunnen jullie tevreden terugkeren naar jullie gezellige vakantiehuisje!

Romantische ideetjes voor tussen kerst en nieuw

Tijdens de koude wintermaanden houden we er ook van om eens dicht tegen onze geliefden aan te kruipen. Hiervan kunnen jullie profiteren door van de kerstvakantie aan zee een echte romantische tijd te maken. Laat jullie eens verwennen in een wellness, genietend van die heerlijke jacuzzi of de hete sauna. Uiteraard met een lekker glaasje wijn of bubbels bij de hand.

 

Nadat jullie volledig ontspannen zijn, kunnen jullie er in de stad op uit trekken en op zoek gaan naar die laatste kerstcadeautjes. In een van de vele restaurants aan de kust, vinden jullie ongetwijfeld nog een ideale maaltijd die jullie mooie dag goed weet af te sluiten!

 

Lees ook: Naar zee met Kerst

Nieuwjaar vieren aan zee

Zoals de traditie het voorschrijft, knallen we ook aan de Belgische kust het nieuwe jaar in met een spectaculaire vuurwerkshow. In quasi elke kustgemeente kun je een fantastisch eindejaarsvuurwerk te zien en te horen krijgen. Houd daar ook rekening mee indien je een hond wenst te nemen naar jullie vakantiehuisje.

 

Toch zijn de feestactiviteiten tijdens een kerstvakantie aan zee na het vuurwerkspektakel uiteraard nog steeds niet afgelopen. Iets na nieuwjaarsdag is het alweer gezellig verzamelen geblazen voor een ander fijn lichtspektakel. Namelijk de kerstboomverbranding. Krijg je het niet meteen warm van zo'n evenement? Dan kom je toch gewoon smullen van enkele oliebollen met een glaasje glühwein of een warme chocolademelk. Ook een jenevertje gaat er altijd wel in tijdens deze periode van het jaar. Ten slotte kunnen stoere lefgozers in Oostende hun grenzen verleggen en zich wagen aan de jaarlijkse nieuwjaarsduik. Opgelet, niet voor watjes!