Naar zee met de kinderen

Niemand houdt meer van de Belgische kust dan onze allerjongsten. Voor hen is het dan ook een paradijs op aarde. Ze kunnen er immers naar hartelust ravotten, zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en zoveel meer. De kust heeft voor elk kind wel wat te bieden en dat komt voor ons als trotse ouders natuurlijk goed uit, want naar zee met de kinderen betekent een deugddoende vakantie voor het hele gezin. Op zoek naar ideetjes voor wanneer je naar zee gaat met de kinderen? Wij geven met veel plezier enkele suggesties.

Een gewone dag aan zee met de kinderen

De zeedijk, het strand, de duinen, het water… de Belgische kust is een attractie op zich en zeker de allerjongsten hebben niet veel meer nodig voor dagenlang entertainment. Het lijkt wel één groot speelterrein. 's Ochtends een groot zandkasteel bouwen, in de namiddag eventjes zwemmen en daarna met de go-carts racen op de dijk en genieten van een heerlijk ijsje. Soms mag het eens wat meer zijn en kan je een kinderboerderij bezoeken, een spelletje minigolfen of kiezen voor een fijne havenrondvaart. Naar zee met de kinderen vergt doorgaans niet zo heel veel planning en zo kan jij als ouder ook zorgeloos genieten van jouw welverdiende vrije tijd!

 

Als tip willen we nog meegeven dat je met de aanschaf van een online Kustpas heel wat korting op bezienswaardigheden en allerlei attracties kan bekomen. Deze pas is eenvoudigweg te downloaden via de website www.kustpas.be

Uitstapjes bij regenweer

Wanneer we een weekje naar zee met de kinderen gaan, kan een regendag natuurlijk wel eens het zonnig uitje verstoren. Ravotten op het strand is er dan niet bij, maar hiervoor zijn meerdere uitstekende alternatieven te vinden. Zo kan het een leuk idee zijn om eens een dag te vertoeven in een avonturen- of pretpark. Plopsaland De Panne is ongetwijfeld het bekendste voorbeeld, maar ook het Serpentarium en het Sea Life in Blankenberge vinden de kinderen zeker leuk (en bovendien leerrijk). In Zeebrugge vinden we dan weer het Seafront Maritiem themapark en in Oostende het Noordzeeaquarium. Schuilen er echte acrobaten in jouw kinderen? Dan is een dagje naar het familiepark De Sierk in De Haan echt wel iets voor hen!

 

Nog meer inspiratie: dit zijn de leukste musea voor kinderen aan de kust! 

Kindvriendelijke restaurants

Na een ontspannende dag boordevol plezier en vertier hoort een uitgebreide en lekkere maaltijd. Hiervoor zijn er in en rond de omgeving van elke badstad wel enkele kindvriendelijke restaurants te vinden. 't Fietskotje in Bredene, La Potinière, Kamperfoeli, De Kruishoeve of De Concessie in De Haan-Wenduine en zoveel meer. Deze kindvriendelijke restaurants spelen in op de noden en verwachtingen van kinderen. Zo is niet enkel hun menukaart hierop aangepast maar ook in de bijhorende speeltuin, de kinderboerderij of het speelplein kunnen ze tijdens het wachten al hun energie kwijt. Dat komt ook goed van pas wanneer ze 's avonds in hun bedje moeten.

 

Kom met jouw kinderen naar zee en geniet onbezorgd!

Boek nu uw vakantieverblijf