Op vakantie aan de Belgische kust: haal het maximale uit jouw verblijf

Met zijn 67 kilometer is de Belgische kust niet alleen lang uitgestrekt, maar bovendien heel veelzijdig. Met het West-Vlaamse binnenland in de rug valt er dan ook heel wat te beleven. Jaarlijks bezoeken duizenden dag- en weekendtoeristen deze toeristische regio die voorzien is van alle faciliteiten, gaande van vakantiehuizen op wandelafstand van het strand tot heuse attractieparken waar de kleinsten de tijd van hun leven beleven. Op vakantie aan de Belgische kust? Wij geven alvast enkele tips mee om het maximale uit jouw verblijf te halen!

Maak vooraf een planning

De Belgische kust is zo'n regio waar eigenlijk te veel te beleven valt voor een enkele vakantie. De kusttram die je in geen tijd van badplaats tot badplaats brengt, speelt daar zeker een belangrijke rol in. Het nadeel? Zonder een goede planning vergeten we wel eens het maximale te halen uit ons verblijf. Ga dan ook vooraf op zoek naar wat er zoal te beleven valt en stel, rekening houdend met het beschikbare budget, een gevarieerde planning op. Voorzie ook alternatieven voor wanneer de zomerzon het eens een dagje laat afweten. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje Plopsaland De Panne met de kinderen voorzien om de volgende dag een dagje te winkelen in Oostende en te dineren in Nieuwpoort. Met een gevarieerde planning zorg je er niet alleen voor dat je de meest interessante bezienswaardigheden van jouw checklist kan halen, bovendien kan je eenvoudig garanderen dat iedere reiziger een activiteit heeft om naar uit te kijken. Want op vakantie aan de Belgische kust, dat is gewoon leuk voor iedereen.

 

Lees ook: Zeven tips voor zeven dagen aan zee

Regel vooraf jouw vervoersbewijs

Planning afgewerkt? Dan weet je vast waar en wanneer de kusttram je wegbrengt. Aangezien die laatste natuurlijk niet gratis rijdt, tenzij voor de allerkleinsten, kan het soms interessant zijn om vooraf een speciaal vervoersbewijs aan te kopen. We hebben het bijvoorbeeld over de dagpas of over de zevendagenpas. Zo voorkom je trouwens ook het zoeken naar muntstukken aan een van de vele automaten. Weet dat ook de formule De Kusttram+ interessant kan zijn voor op vakantie aan de Belgische kust: hierbij combineer je het vervoer en de toegang tot een bezienswaardigheid in één prijs, die vaak een stuk voordeliger is.

Kies voor een geschikt verblijf

Als je alleen op stap gaat, is een hotel zeker een goede optie. Van zodra je met het hele gezin de deur uitgaat, is een appartement of een vakantiehuis een betere keuze. De prijzen liggen immers vaak een stuk lager en bovendien geniet je er van de huiselijke sfeer zoals jullie het gewoon zijn. Hierbovenop kunnen jullie, zeker wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, ook binnenshuis heel wat beleven. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige namiddag koken, gezelschapsspellen spelen of het kijken naar een van de wielerklassiekers op de aanwezige televisie. Ook een boek lezen kan uiteraard ontspanned zijn.

 

Meer tips voor minder weer aan zee? Lees dit dan zeker ook!

Ontdek ook eens het binnenland

Op vakantie aan de Belgische kust hoeft niet automatisch te betekenen dat we aan diezelfde kustregio gebonden zijn. Zo heeft ook het West-Vlaamse binnenland heel wat te bieden. Een bezoekje aan het historische centrum van Brugge mag dan eigenlijk ook niet op de planning ontbreken. Of denk ook ruimer: waarom niet eens kiezen voor een daguitstap naar het natuurrijke Franse kustgebied waar je de aloude bunkers, die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de grond schoten, tussen het duinenlandschap ziet verrijzen?