Wat Zeeparken doet voor de duurzaamheid

Al jarenlang dragen we bij Zeeparken de natuur een groen hart toe. We vinden het belangrijk dat we zorg dragen voor al het schoons rondom ons. En daar proberen we ons steentje toe bij te dragen. Een overzicht van hoe Zeeparken duurzaamheid en ecologie in de verf zet.

Allereerst voldoen al onze vakantiehuizen aan de strengste normen geldend tijdens de bouw van de woning. Denk maar aan de EPC-normen en bijgevolg ook aan de isolatie- en ventilatienormen voor woningen. We kiezen ook voor een isolerende beglazing wat een goede normering stimuleert.

Ondanks de keuze van afwerking door de toekomstige eigenaars (bij een aankoop van een vakantiewoning), is de basis steeds in orde. Jammer genoeg staat Eandis ons domein niet toe om te werken met zonnepanelen. Nochtans zijn we vragende partij maar omwille van een technisch issue kan niet voldaan worden aan onze vraag.

Voor onze nieuwe projecten doen we steeds onderzoek naar systeem die kunnen bijdragen aan de duurzaamheid. Zo bekijken we voor een nieuw vakantiedomein of we zonder gas kunnen. Dit zou de ecologische voetafdruk opnieuw kunnen verlagen. Een optie is een combinatie tussen zonnepalen (als we de toelating krijgen) en warmtepompen met als ultiem doel een 0-verbruik.

Uiteraard is er ook een gescheiden huisvuilophaling. In aparte containers verzamelen we PMD, glas, groenafval, papier en karton. Zeeparken doet zelfs nog een extra inspanning. In Vlaanderen heersen strenge regels, en maar goed ook, in Duitsland is dit echter nog geen gemeengoed. Onze Duitse gasten zijn niet vertrouwd met de Vlaamse sortering. Daarom is er nog een naselectie van de PMD zodat we zeker de regels inspecteren. Een intensief en duur werk, maar dat hebben we er graag voor over.

 

Wil jij ook genieten van een deugddoende vakantie, midden in de ongerepte natuur? Boek dan nu jouw vakantiewoning bij Zeeparken!