Fietsen aan zee: dit zijn de plekjes langs de Belgische kust

Fietstochtje maken met het ganse gezin. Kinderzitjes goed gemonteerd? Of een hummeltje dat nog lustig moet trappen? Misschien heb je het al gehad met die snelle fietstochten en hou je van die fiets met elektrische ondersteuning? Maakt helemaal niet uit, snel of traag, langs de Belgische kust fietsen is hemels.

 

De kust investeerde de jongste jaren heel wat tijd en geld in het fietsnetwerk. Dankzij deze inspanning is het nog aangenamer fietsen langs de Belgische kust. Een groot netwerk van goed onderhouden fietspaden verbindt je van de ene kant van de kust met de andere kant. Naadloos geniet je van de mooiste fietsroutes langs de Belgische kust.

Enkele tips

Eerst nog wat tips: op fietsnet.be teken je haalbare routes uit. Je verbindt enkele knooppunten met elkaar en het enige wat je moet doen is de nummers volgen. Een route kan je exporteren naar jouw GPS, dan loopt het al zeker niet verkeerd.

 

Je kan ook online de fietskaarten van de provincie West-Vlaanderen kopen. Je vindt ze in de webshop van Westtoer. Superhandig en ze kosten maar 8 euro.

Fietsen in de buurt van De Haan

Eén van onze lievelingsroutes is de Oude Dijkenfietsroute. 43 kilometer puur fietsplezier doorheen het aangename polderlandschap. Een vlak landschap dus het is een route die haalbaar is voor iedereen. Je hoeft geen trainingsschema’s in te lassen of te investeren in een nieuwe koersfiets. Lekker op het gemak!

Breduiniafietsroute

De Breduiniafietsroute situeert zich in de omgeving van Bredene. Je fietst in een lus tussen Bredene en Brugge. Doorheen kleine dorpjes trap je jezelf weer richting kust. Met z’n 45 kilometer is ook de Breduiniafietsroute makkelijk af te leggen. Stoppen is uiteraard niet verboden.

De Radio 2 route tussen Wenduine en Blankenberge

Ooit in het leven geroepen door de radiozender en vandaag nog steeds een prachtige route. Je fietst er door polderbossen en langs waterkanalen. Heel mooi en ook wel wat romantisch. Stap zeker eens af aan de Spioenkop voor een zicht op de streek. Precies op tijd voor een hapje en een drankje!

 

Op zoek naar een actieve vakantie? Boek dan zeker jouw vakantie bij Zeeparken. Ook op de vakantiedomeinen zelf valt er heel wat te beleven voor de actieve vakantiegang.