Wat doe je bij minder weer aan zee?

De kust kreeg een apart weerbericht en terecht. Aan de Belgische kust is het vaak beter weer dan in het binnenland. Nu staat dit onomstotelijk vast. Het is en blijft natuurlijk België en een dagje minder weer kan altijd. Wat doe je dan met de kinderen? Een antwoord op wat soms een zeer lastige vraag kan zijn.

1. Pret- en dierenparken

Plopsaland is het meest gekende park. Maar ken je ook Familiepark De Sierk? Of het serpentarium in Blankenberge? Sea Life is dan wel weer gekend bij het grote publiek. Het Noordzeeaquarium zal voor velen wel weer een ontdekking zijn. Daarvoor moet je in Oostende zijn.

 

Of bezoek een van de leukste musea voor kinderen aan de kust!

2. Natuurparken

De natuur is bij elke weeromstandigheid fascinerend. Je kent vast wel het Zwin. Met een vernieuwd bezoekerscentrum zeker de moeite om te ontdekken. Daarnaast zijn er ook nog de Uitkerkse Polders. Een fantastisch domein wat je zeker gezien moet hebben. Ooit al gehoord van de Duinpanne in Oostduinkerke? Bij een mindere dag een absolute aanrader. Last but not least is De Nachtegaal. Ook leuk voor kinderen.

zeeparken-blog-slecht-weer-1

3. Zwemparken

Subtropische zwemparadijzen genoeg aan de Belgische kust. Sunparks heb je in De Haan en in Oostduinkerke. Maar er is ook Plopsaqua in Adinkerke, vlakbij Plopsaland. Minder gekend is sportoase Duin en Water in Knokke-Heist. Je vindt er een leuke wellness maar ook spectaculaire glijbanen en een sportbad.

4. Binnenspeelpleinen

Buiten geen al te fijn weer? Dan zijn er ook heel veel opties binnen. Met een dak boven je hoofd kan die regen je al wat minder schelen. Hangtime is een fantastische optie voor de actieve kinderen. Een park vol trampolines. Maar ook binnenspeeltuinen als Baluba en Babelou kunnen de kleintjes bekoren. Of waarom geen film meepikken in de bioscoop. Geen binnenspeelplein maar je zit er wel lekker droog.

 

Indien je afzakt naar zee, dan staan we je bij Zeeparken bij met raad en daad. Onze adviezen over wat te doen met kinderen, zijn bekend bij onze vaste gasten. We kennen de streek op ons duimpje. Dus spring binnen aan de infobalie en we geven je nog meer info.

terug naar overzicht