Naar zee met Kerst

De kerstperiode is een periode die we het liefst van al gezellig samen met familie en vrienden doorbrengen. Pakjes inpakken en uiteraard ook zelf enkele pakjes openmaken, genieten van een heerlijk feestmaal, een glaasje glühwein of een warme chocomelk op een kerstmarkt. Het hoort er allemaal bij en voor wie dit allemaal wil beleven in een onvergetelijke setting, komt toch gewoon naar zee met kerst. Afsluiten doen we traditiegetrouw met een spectaculaire vuurwerkshow.

Wat valt er te beleven aan zee met kerst?

Aan de Belgische kust valt er altijd iets te beleven, al zeker met kerst. Zonnekloppen zal er in deze tijd van het jaar dan wel niet inzitten, de kustgemeenten dragen elk hun steentje bij om uitstekende alternatieven aan te bieden. Niet enkel zijn er talloze locaties met knusse kerstmarkten, ijspistes en zoveel meer voorzien; ook wordt het straatbeeld en de gezellige centra van de kustgemeenten opgeknapt en nog gezelliger ingekleed dan ooit tevoren. Dankzij de vele winkelstraten die onze kust telt, kan dit ook de ideale gelegenheid zijn om nog op zoek te gaan naar enkele pakjes voor een geliefde.

Kerstmarkten en andere evenementen

Het opsommen van de vele initiatieven en evenementen die de kustgemeenten aanbieden, zou ons te ver drijven. Toch geven we graag een beperkt overzicht met enkele toppers. Naar zee met kerst betekent absoluut het bezoeken van een van de vele kerstmarkten die je wel in bijna elke gemeente aantreft.

 

Zo vinden we in De Haan de gezelligste kerstmarkt van de kust, althans volgens de organisatoren. Ook Winterduinen in Bredene is een heuse belevenis, sinds 2017 bovendien voorzien van een ijspiste en een authentieke Oostenrijkse Almhut. Een andere aanrader vinden we dan weer bij de populaire kerstmarkt in Oostende, volledig indoor en voorzien van een knusse ijspiste. Dankzij de toevoeging van enkele acts en magische momenten is die laatste zeker een bezoekje waard.

 

Sinds 2016 pakt Blankenberge dan weer uit met Bel'Lumière, een waar lichtspektakel waarbij de gemeente het gouden tijdperk de Belle époque opnieuw tot leven brengt. Magnifiek! Nog op zoek naar ideeën voor de allerjongsten? Voor hen wordt naar zee met kerst ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring dankzij de Samson & Gert Kerstshow en een bezoekje aan Plopsaland De Panne.

 

Lees ook: Naar zee in de winter!

Aanrader: winterwandelingen

Voor wie met kerst naar zee gaat, is een winterwandeling absoluut een aanrader. Een lange strandwandeling of een traject uitgestippeld aan de hand van de Kustwandelroute in het prachtige winterse decor? Het levert gegarandeerd een unieke en rustgevende ervaring op boordevol frisse en gezonde lucht. Wanneer je echter even wil uitrusten, kan je uiteraard genieten van een plaatselijke delicatesse of een lekkere warme wafel in een van de vele winterbars.

 

In Oostduinkerke-Bad kan je op het strand nog op zoek gaan naar een echt kerstbos. Aangevuld met dagelijkse animatie, zeker een aanrader voor jong en oud. Tussen al het wandelen door hoef je de koude wintertemperaturen niet eens op te merken.

 

Zin in eens iets anders? Kom dan tijdens de gezellige winterperiode naar de kust. Boek nu alvast jouw vakantie!