5 inspiratietips voor een unieke zomervakantie aan zee

Voor zij die wel vaker de Belgische kust bezoeken, heeft deze toeristische regio nog maar weinig geheimen. Althans, dat denken we. Toch zijn er nog steeds enkele leuke activiteiten en bezienswaardigheden die minder in het oog springen. Onderstaande vijf inspiratietips geven natuurlijk maar een beperkt overzicht, toch zijn ze zeker de moeite waard tijdens jouw zomervakantie aan zee.

 

zeeparken-blog-unieke-zomervakantie

# 1. Maak eens een boottrip

Terwijl je ligt te zonnen op een van de zandrijke stranden, kan je genieten van het aanblik van voorbijvarende boten. Terwijl je dacht de kustregio te kennen, blijkt het zeegebied vaak z'n geheimen verborgen te houden. Er zijn echter verschillende rederijen te vinden waar je enkele unieke tripjes kan boeken. Vanuit Oostende kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het grote windmolenpark die je ook met het blote oog vanaf het strand kan bewonderen. Hier vaar je tussen enkele mastodonten die de kustregio van groene stroom voorzien.

 

Leuker voor de kinderen is dan weer de rondvaart vanuit Zeebrugge die je naar de natuurlijke habitat van de zeehonden brengt en waar je met de nodige dosis geluk misschien wel een bruinvis kan spotten. Tot slot zijn er ook nog heel wat andere arrangementen beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan een havenrondvaart, het huren van een eigen powerboat of het ruige garnaalvissen op zee.

 

Lees ook: Met de kinderen aan zee!

# 2. Het privé saunavissershuis

Aan de kust vinden we ook het 4-in-1 privéwellnessvissershuis Sea Nooz, gelegen in de buurt van de luxueuze jachthaven van Nieuwpoort. Dat vissershuisje is voorzien van alle faciliteiten, gaande van een jacuzzi tot een sauna en een regendouche. Bovendien krijg je er ook een tuinoase, een hippe klank- en beeldinstallatie een ontspannende mezzanine bovenop. Dankzij de minibar en de vele aperitiefhapjes kan je er echt onbezorgd genieten.

 

Het unieke privédomein van 250 m² is volledig omringd door water en altijd zongericht. En het prijskaartje? Indien je kiest voor de formule exclusief overnachting hoef je je over het prijskaartje echt geen zorgen te maken. Overnachten doe je nu eenmaal in jouw vakantiehuis waar je verder kan genieten van al dat rustgevende genot.

zeeparken-blog-uniek-sauna

# 3. Het rariteitenmuseum

Ooit al gehoord van het rariteitenmuseum? Vast niet. In Koksijde kan je allerhande ambachtelijke stukken in al hun facetten bewonderen. Allerhande curiositeiten die afstammen uit de laten jaren 1800 tot het midden van de twintigste eeuw, wachten je er op.

 

Bovendien vind je er ook een bijzondere tattooshop en zijn er maandelijks optredens te bewonderen. Misschien wel even uitkijken of er geen re-enactment of een andere activiteit op het programma staat? Diezelfde locatie is trouwens ook een aanrader tijdens de herfstperiode, wanneer de jaarlijkse appelpers- en smuldag er plaatsvindt.

 

En er is nog meer te doen tijdens de herfstvakantie aan zee, lees vooral verder!

# 4. Probeer eens een escape game

In Ieper vind je een escape game in de sfeer van de Eerste Wereldoorlog. Niet geheel verwonderlijk, aangezien het gebied waar de escape room zich bevindt, ook zelf vernield werd tijdens die Grote Oorlog. Deze escape room was de eerste van België en verdient echt wel een bezoekje. In groepen van drie tot zes kan je er ontsnappen uit het huis van de verdwenen Ludovicus Vandenportaele. Fijn met vrienden of met het gezin!

# 5. Zie de Belgische kust van bovenaf

Net wanneer je denkt alle geheimen ontdekt te hebben, brengen wij jou een uniek aanzicht vanop grote hoogte. Waar een ballonvlucht altijd een bijzondere beleving is, is dat voor de Belgische kust des te meer het geval. Vanop verschillende locaties kan je dan ook gewoon in de mand stappen en genieten van het adembenemende uitzicht. Uiteraard geniet je intussen ook van een glaasje bubbels en een eventueel extra hapje. Dat ene laatste kiekje maakt jouw unieke zomervakantie aan zee helemaal af.