Genieten aan zee

Voor de bourgondische Belg staat genieten vaak gelijk aan lekker eten en een glaasje drinken. Aan wat snoepen en zoals ze in de kustprovincie zeggen ‘sneukelen’. Een ijsje likken, een krokante wafel opsmikkelen. En dan heb je nog al het lekkers wat uit de zee komt: de befaamde grijze garnalen, tongen of onbekendere vissoorten als de pieterman, de horsmakreel, grondels of grauwe poon.

Aan de Belgische zee vind je alles om jouw maag te vullen. Van een heerlijk volkscafé tot een gezellige tearoom om te verpozen tot een sterrenrestaurant. Voor elk budget en voor elke goesting vind je tal van opties aan de Belgische Kust. Je zal dus zeker geen honger of dorst lijden tijdens jouw volgende vakantie. Dat garanderen we jou!

 

Wist je trouwens dat je aan de Belgische Kust maar liefst 10 Michelinsterren vindt? Voor topgastronomie moet je aan de kust zijn! Zoveel is zeker. Alle sterrenchefs gaan er trouwens prat op dat ze werken met lokale producten. Denk maar aan de Vlaamse grijze garnaal, de Belgica mossels, de Ostendaise oesters of het West-Vlaams polderrund. Dé terroirproducten uit de lekkerste regio van België. Waar kan je dan beter zijn?