Wat doe je als het regent aan de kust? 

Je hebt een huisje gehuurd aan de Belgische kust, maar wat doe je als de weersverwachtingen tegenvallen? Slecht weer aan de kust is in België helaas geen uitzondering. Gelukkig hoeft de zon niet te schijnen om van een fijne strandvakantie te genieten. Zelfs bij regen aan de Belgische kust vermaak jij je prima. Hier vind je wat inspiratie voor regenachtige dagen aan het strand.

Ga naar een museum

De Belgische kust heeft genoeg te bieden wanneer je op zoek bent naar een museum. Wat dacht je van het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke of het Oostendse Fort Napoleon? Ook het For Freedom Museum in Ramskapelle (Knokke-Heist) is de moeite waard. In Koksijde kan je dan weer naar het Jommekeshuis. Daar duik je in het verleden van deze beroemde stripfiguur, speciaal in het huis van striptekenaar Jef Nys.

 

Ben je specifiek op zoek naar musea die ook kidsproof zijn? Dan vind je deze musea voor kinderen vast interessant!

Spelen in de modder op het strand

Ga je met het hele gezin op vakantie? Trek dan de regenlaarzen aan en ga met de kinderen naar het strand. Er gaat namelijk niets boven een grote modderpoel om in te spelen. Trappelen in het water en kleien met de modder zijn de perfecte bezigheden op een regenachtige dag. Wie zegt dat je binnen moet zitten bij slecht weer aan de kust?

Ga zwemmen in een subtropisch zwembad

Bij regen aan de Belgische kust is het zeewater helaas te koud om in te zwemmen. Toch heb je je zwemkleding niet voor niets meegenomen. Er zijn namelijk genoeg overdekte zwembaden te vinden in de omgeving. Denk aan het tropisch zwembad in Oostduinkerke, of aan het Duinenbad in Middelkerke.

Ontdek de restaurants aan de kust

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten, dus wat doe je als het regent? Je gaat naar een van de restaurants in de buurt en proeft hun heerlijke specialiteiten. Drink er een lekker glaasje bij een sla het dessert niet over: je hebt tijd genoeg!