Op reis naar de Belgische kust met de baby

Als we terugdenken aan onze kindertijd, dan herinneren we ons vast de zandkastelen die we bouwden en de golven waarover we sprongen. Aan de Belgische kust zijn er dan ook heel wat kinderschatten te ontdekken. Alhoewel baby's lang geen kastelen zullen bouwen of een plons zullen wagen in het diepe zeewater, is een bezoek aan de Belgische kust ook voor hen deugddoend. Natuurlijk moet je dan wel kiezen voor een kindvriendelijk verblijf waar je in alle rust kan floreren. We hoeven vast niet te zeggen dat een vakantiehuis de ideale locatie is om jouw mini-mensje 's avonds tot rust te laten komen? Wij geven alvast enkele handige tips mee voor jouw reis naar de Belgische kust met de baby.

Op reis naar de Belgische kust met de baby? Kies een geschikte badplaats

Alhoewel de gezonde zeelucht heel wat voordelen te bieden heeft, ga je die beter opsnuiven op een iets kalmere locatie. Blankenberge schrap je 's zomers dan ook beter van de agenda. Een beter alternatief vind je in de rustigere badplaatsen zoals Bredene en Wenduine, waar je in alle rust kan genieten van een deugddoende wandeling. Wanneer jouw kleinste intussen ook 'beestjes kan kijken', denk maar aan meeuwen of andere zeevogels, zal je dubbel zo hard scoren. Anderzijds moet je natuurlijk ook rekening houden met de seizoenen. Zo zal je tijdens de winterperiode, wanneer het kalmer is in de grote badsteden, daar sneller kunnen genieten van een warm drankje. Wanneer de temperaturen wegzakken en een warme tussenstop aangewezen is, mag een grotere badstad zeker geen probleem zijn.

 

Lees ook: Kerstvakantie aan de zee: meer dan alleen wat kerstballen

Ga eens zwemmen

Op reis naar de Belgische kust met de baby: we linken het natuurlijk aan urenlang wandelplezier. Zwemmen in de zee, dat doen we dan ook beter niet. Toch bestaat er ook een alternatief en kan je zeker eens een verwarmd kindvriendelijk zwembad overwegen. Plopsaqua is misschien een tikkeltje te druk, maar Aqua Mundo in De Haan-Wenduine of sportoase Duinenwater in Knokke-Heist, zijn zeker valabele alternatieven. Dankzij de gratis Kustpas kan je hier trouwens van extra kortingen genieten.

 

Lees ook: Naar zee met de kinderen

Bied goede bescherming

Uiteraard moet je jouw baby steeds goed beschermen tegen de zon. Vooral in de buurt van het strand en het zeewater is de stralingssterkte het hoogst. Smeer jouw baby dan ook de hele dag in met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Vergeet ook niet tijdig bij te smeren. Het liefst kies je voor een waterbestendig middel dat geschikt is voor baby's en houd je jouw kindje overdag ook uit de volle zon. Een kleine parasol kan hier wonderen verrichten, maar ook een extra hoedje is een aanrader. Voorzie tot slot voldoende rustmomenten en neem best ook lippenbalsem mee om uitgedroogde lipjes tegen te gaan.

Verplaats je met de kusttram

In de wagen kunnen de temperaturen al snel oplopen. Aangenaam is anders, zeker voor een baby. De kusttram is dan weer een veel aangenamere plaats om te vertoeven. Via de kusttram kan je gewoon vanuit jouw vakantiehuis naar een andere badplaats reizen. Bovendien reist jouw baby gewoon gratis. Handig, toch?