Drie rustige locaties voor een midweek aan zee

Aan de Belgische kust valt altijd wel wat te beleven. Vooral tijdens het weekend weten heel wat toeristen de kustregio te vinden. Voor wie het allemaal wat rustiger mag, is een midweek aan zee een betere keuze. Ook tijdens de midweek zijn de meeste parken en bezienswaardigheden gewoon vrij te bezoeken, terwijl de weekendtoeristen nog even op zich laten wachten. Een midweek aan zee is er dan ook voornamelijk voor zij die op zoek gaan naar de troeven van de kust, zonder de grote toeristenmassa te willen ontmoeten. Wij geven jou alvast de nodige inspiratie voor een geslaagde midweek aan zee, uiteraard met een grote focus op de rustigere badplaatsen Bredene, De Haan en Wenduine.

zeeparken-blog-rustig-2

Een midweek in Bredene

Bredene is een van de kalmere regio's van de Belgische kust. Hier kan je voornamelijk genieten van het natuurlijk moois en de vele wandelingen doorheen het prachtig zeelandschap. Waar de regio het hele jaar door een stuk kalmer is dan wat we bijvoorbeeld in Blankenberge gewoon zijn, is dat tijdens een midweek aan zee des te meer het geval. Een bijkomstig voordeel is natuurlijk dat ook de prijzen vaak een stuk lager zijn en je al sneller eens een last minute deal op de kop kan tikken.

 

Maar wat valt er te beleven tijdens een midweek in Bredene? Uiteraard kan je in de eerste plaats gewoon terecht in het vakantiepark Zeeparken waar je een verwarmd openluchtzwembad en alle benodigde faciliteiten terug zal vinden. Het is bovendien een ideale vertrekplaats voor zij die willen fietsen of wandelen. Vlakbij vind je het recreatiedomein Grasduinen en talloze actieve locaties, gaande van een kinderspeeltuin tot een manege of de minigolf.

 

Lees zeker ook onze 4 tips voor jouw vakantie in Bredene

Een midweek in De Haan

In de nabijheid van de Heilige Monica vinden we dan weer De Haan. In deze badplaats is hoger bouwen dan vijf verdiepingen verboden, waardoor de grote appartementsblokken het zeezicht niet hoeven te verstoren. Ook hier kan je terecht in de duinbossen, terwijl ook een wandeling doorheen de historische villawijk Concessie een echte aanrader is.

 

Een andere aanrader is dan weer het huren van een fiets zodat je, via een uitgestippeld traject, het Klemkerkse dorp en natuurreservaat D'Heye een bezoekje kan brengen. 's Avonds kan je dan weer achterover zakken in de nostalgische Cinema Rio, een oude buurtcinema die in schril contrast staat met de steeds groter wordende bioscoopcomplexen. Mag het toch ook wat grootser zijn? Met de kusttram sta je in een handomdraai in het mondaine Oostende of in het drukke Blankenberge, waar nog heel wat meer te beleven valt.

zeeparken-blog-rustig

Een midweek in Wenduine

Wenduine is in feite een deelgemeente van De Haan. Toch vinden wij deze badplaats ook vermeldenswaardig. Niet voor niets wordt Wenduine immers de Prinses der Badsteden genoemd. Met de komst van de kusttram ontwikkelde deze kuststad zich misschien ook als badplaats, toch is zijn oorspronkelijke bestaan als vissersdorp nog steeds nadrukkelijk zichtbaar. Dat merk je bijvoorbeeld aan de Hubertmolen en het voormalige gemeentehuis, die het kalmere bestaan symboliseren.

 

Een aanrader voor een rustige midweek aan zee, is een bezoek aan de zogenaamde Spioenkop. Hier vind je immers een uitkijkpost op een van de grootste duinen van de Belgische kust. Op een hoogte van maar liefst 31 meter kijk je uit op al het moois dat je kan ontdekken tijdens jouw rustgevende midweek aan zee. Start jouw midweek op Pinkstermaandag? Dan moet je zeker eens de jaarlijkse zeewijding meemaken! Heerlijk genieten zal je sowieso doen, zoals we het in Wenduine intussen wel gewoon zijn.

 

Lees hier meer tips voor de paasvakantie aan zee!