Tips voor een geslaagde herfstvakantie aan de zee

Eindelijk weer vakantie, alweer een ideale periode om de pracht en praal van de mooiste streek van Vlaanderen te ontdekken. En tijd om te genieten van jouw welverdiende rust! De herfstvakantie aan zee doorbrengen in een comfortabel vakantiehuis, is een ideale ontspanningsmethode om opnieuw de batterijen op te laden. Zo biedt de kust tijdens deze periode een ruim gevulde agenda voor de allerjongsten met tal van activiteiten en entertainment. Ook is het een ideale periode om er samen met jouw partner nog eens op uit te trekken. Lekker gezellig, toch?

Tips voor de herfstvakantie aan zee met de kinderen

Naast de talloze obligate en gekende ontspanningsmogelijkheden die terug te vinden zijn aan de Noordzee, verdienen ook enkele minder gekende evenementen en entertainmentvormen wel eens de aandacht. Kinderen van ongeveer vier tot tien jaar kunnen bijvoorbeeld voor een speciale begeleide wandeling terecht in het Provinciaal Bezoekerscentrum De Nachtegaal in De Panne. Helemaal op maat van de allerkleinsten onder ons.

 

In Middelkerke kunnen jullie zich in het Indoor skicenter Topfit voorbereiden op de aankomende skivakantie. In Westende treffen we dan weer een knotsgek parcours aan waar de kinderen zich kunnen uitleven met de go-carts. Het traject zit boordevol unieke verwijzingen naar een van hun favoriete stripverhalen, dit terwijl Agent 212 een oogje in het zeil houdt. Of toch liever gewoon minigolfen in Bredene? Je hoort het al, de agenda tijdens jullie herfstvakantie aan zee raakt ongetwijfeld snel vol!

Aanrader: familiepark De Sierk in De Haan

De echte jonge waaghals en circusartiest kan dan weer zijn of haar hart ophalen in het familiepark De Sierk in De Haan. In dit themapark, gebaseerd op het echte circusleven, kunnen jullie oogappels hun acrobatisch talent tentoonspreiden met behulp van de vele diabolo's, eenwielers en zoveel meer. Ook kunnen ze zich uitleven met het touwlopersparcours, flippergolf of in de arena boordevol 'wilde dieren'.

 

Nog meer inspiratie: Zeven tips voor zeven dagen aan zee

Extra leuk: griezelen met Halloween

De herfstvakantie omvat uiteraard ook het grote Halloweenfeest waarbij we ons allemaal verkleden en feesten tot in de vroege uurtjes, althans toch de 'grotere kinderen' onder ons. Ook bij een herfstvakantie aan zee zullen jullie niet ontsnappen van het engste feest van het jaar. Zo is er een grote stoet die met de gekste en grappigste figuren doorheen Koksijde trekt!

 

Ook Plopsaland in De Panne draagt zijn steentje bij, want het park wordt speciaal voor deze periode omgedoopt tot een heus griezelpark. Net zoals de kermis in Blankenberge helemaal in het teken staat van deze traditie overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Maar waarom ook niet gewoon even uitwaaien aan zee?

Uiteraard hoeft een herfstvakantie aan zee niet bol te staan van activiteiten. Het kan ook net de ideale periode zijn om eens uit te waaien en te bekomen van de drukte. Uiteindelijk is de herfstvakantie ook een periode waarbij we even stil staan bij het verleden en onze geliefde nabestaanden herdenken. Hoe kan je tenslotte het hoofd beter vrijmaken dan met een lange rustgevende wandeling doorheen het polderlandschap of de duinen?