Zeven dagen aan zee: zeven tips voor een week aan zee

Waar de kust vooral in trek is bij talloze weekendtoeristen, valt er eigenlijk genoeg te beleven om een hele week te vullen. Letterlijk. Speciaal voor het hele gezin, sommen wij zeven ideeën op om een week lang te genieten aan de Belgische kust. Natuurlijk met een duidelijke focus op het zomers vertier, alhoewel sommige bezienswaardigheden ook 's winters een bezoekje waard zijn. Wees uiteraard vrij om jullie week naar de zee vrij in te vullen!

Dag 1: Ontdek de regio

De eerste dag is een ideaal moment om de eigen badplaats te ontdekken. Maak een fikse wandeling doorheen de straten en probeer gerust enkele terrasjes uit. Uiteraard kan je ook gewoon zonnebaden en misschien wel eens op bezoek gaan bij het lokale winkeltje, zodat je meteen de nodige inkopen kan doen voor de volgende ochtend. Verblijf je in een vakantiewoning? Maak samen met de kinderen een lange wandeling doorheen het vakantiepark opdat ze ook zelf hun weg kennen en de vakantiewoning terug kunnen vinden. Zo hoef je ze niet altijd te vergezellen wanneer ze een duikje willen wagen in het plaatselijke zwembad*.

 

*Zwembaden enkel in Bredene, zie openingsuren in het park, of contacteer ons

zeeparken-blog-7-tips-plopsa

Dag 2: Een dagje rustig genieten

Op de tweede dag trekken we ons even terug om langzaamaan tot rust te komen. De frisse zeewind zal zeker een handje helpen. Een ideale setting vinden we uiteraard op het strand, alhoewel ook een buitenzwembad een goed idee is. Terwijl de kinderen spelen, kan jij een boek lezen of gewoon genieten van de verwarmende zonnestralen. 's Avonds schuif je dan aan bij een van de leuke restaurantjes die het straatbeeld sieren.

Dag 3: Tijd voor amusement

Naar deze dag keken de kinderen uiteraard uit! Tijd voor heel wat kinderplezier. Met Plopsaland De Panne, Sea Life Blankenberge en het lokale Serpentarium, heeft de Belgische kust heel wat te bieden. Voor de kinderen is deze dag het hoogtepunt van hun week naar de zee. 's Avonds kan er zeker nog een gezelschapsspel verschijnen of kunnen jullie genieten van een leuke tv-show terwijl de kinderen in hun bedje uitrusten na alweer een leuke dag.

 

Lees ook: Met de kinderen naar zee

Dag 4: Natuur en educatie

De kustlijn heeft natuurlijk ook meer te bieden dan het strand en allerhande amusementsparken. Op de vierde dag bekomen we van de drukte van voorheen en kiezen we voor een uitgestrekte wandeling door de natuur. Een bezoek aan het Zwin is bijvoorbeeld een echte aanrader. Idealiter combineren we ons natuurrijk wandeltraject met een educatieve tussenstop die ook kinderen weet te boeien. Vooral bij minder mooi weer is dat laatste altijd een goed idee. We denken bijvoorbeeld aan het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke waar jullie ook het museumspel kunnen spelen. Heerlijk genieten met het hele gezin!

zeeparken-blog-7tips-seal

Dag 5: Ontdek de ruige zee

Aan de kust vind je verschillende rederijen die het hele gezin op sleeptouw nemen op de Noordzee. Zo kan je bijvoorbeeld het windmolenpark bezoeken of op zoek gaan naar zeehonden in hun natuurlijke habitat. Zowel voor de ouders als voor de kinderen staat dat alles garant voor eindeloos plezier, terwijl het zilte water en de zuivere zeelucht helpt om onze gezondheid te stimuleren.

Dag 6: Een creatieve uitstap

Nu het hoofd helemaal leeg lijkt te zijn en we ons in een optimaal ontspannen sfeer bevinden, is het tijd om onze creatieve zelve te wezen. Dat kan je bijvoorbeeld doen in het Oostendse Mu.Zee. Hier vind je zogenaamde prikkelkamers waar kinderen kunnen experimenteren en misschien wel een zelfportret kunnen tekenen aan een van de schildersezels.

Dag 7: Nog even genieten in en rond het vakantiepark

De laatste dag is er meestal één van inpakken. Toch hoef je nog niet meteen weg te wezen. Zo kan je zeker nog kiezen voor een leuke activiteit. Onder andere minigolfen of paardrijden staan vandaag hoog op de agenda. Ten slotte kan je nog een laatste wandeling maken doorheen de duinen en voor de laatste keer de frisse zeelucht inademen. Misschien nog een laatste plons in het water om jullie week naar de zee definitief af te sluiten?