Beleef de paasvakantie aan zee

Met de lente opnieuw in het land en aangezien de kinderen die twee weken kunnen genieten van een welverdiende vakantie, is het de ideale periode om er even tussenuit te trekken. Je merkt het al: de paasvakantie aan zee doorbrengen is een fijn idee voor het hele gezin. Er staan tijdens deze periode dan ook veel evenementen en activiteiten op het programma, ook aan de Vlaamse kust. Wij geven een kort overzicht van wat er zoal te beleven valt tijdens jouw paasvakantie aan zee.

Paasvakantie aan zee in Bredene

De paasvakantie in Bredene. Dat is genieten van de eerste warme lentezon, langsgaan naar de grote carnavalsstoet, op zoek naar paaseitjes en een bezoek aan de paasboerderij. Een paasvakantie aan zee is in Bredene nog veel meer dan dat. Het is ook samen lekker gezellig met de familie tijd doorbrengen met spelletjes en een lekkere maaltijd verorberen. Uitwaaien en ontspannen met een duinen- en strandwandeling of gewoon een dagje doorbrengen op de Paaskermis.

 

Geen hele paasvakantie tijd? Kom dan voor een weekend naar zee, wat een goed idee!

zeeparken-blog-pasen1

Paasvakantie aan zee in De Haan-Wenduine

Ook in De Haan-Wenduine valt een heleboel te beleven tijdens de paasvakantie. Niet enkel kan je deelnemen aan enkele erfgoedwandelingen in en rond De Haan, ook worden er heuse zoektochten naar paaseitjes georganiseerd. Op De Rotonde zijn kinderen altijd welkom om zich uit te leven en er wordt zelfs jaarlijks een ravotdag georganiseerd. Langs het schilderachtige landschap van de kustlijn, lopende van Wenduine tot Vosseslag, kan je een vijftigtal beelden en sculpturen ontdekken die je ongetwijfeld tot nadenken stemmen.

Wat in andere kustgemeenten?

Ook de andere kustgemeenten doen hun duit in het zakje om van de paasvakantie aan zee een totaalbelevenis te maken voor het hele gezin. De sportievelingen kunnen zich wagen aan de Junior Spartarun in Koksijde of een Paasduik in Knokke-Heist. De cultuurliefhebber kan dan weer terecht bij Beaufort, een driejaarlijkse tentoonstelling die werken van nationaal en internationaal gelauwerde kunstenaars tentoonstelt.

zeeparken-blog-paasvakantie2

Een daguitstap plannen

Ook tijdens de paasvakantie aan zee is het weer een cruciale factor voor de daginvulling van een vakantie aan zee. Zonnig weer? Daar weten jullie en al zeker de kinderen wel raad mee: zandkastelen bouwen, go-carts, wandelen, een ijsje... Ook een uitstapje naar het natuurreservaat Het Zwin is zeker een aanrader. Of de klassieker Plopsaland de Panne! Maar wat bij een regenachtige dag? Sea Life en het Serpentarium in Blankenberge, familiepark De Sierk in De Haan of het Noordzeeaquarium in Oostende bieden een van de vele mogelijke oplossingen.

 

Nog meer inspiratie? Lees onze zeven tips voor een week aan zee!

De Kustpas!

Dankzij het downloaden van de gratis Kustpas kan je optimaal genieten van talloze voordelen en kortingen bij meer dan dertig verschillende attracties aan onze Belgische kust. Dat is meteen weer een mooi centje gespaard en gewoon een ideaal begin van jullie paasvakantie aan de Belgische kust.