De mooiste wandeling langs de Belgische kust
 

Mensen wandelen om veel redenen. Om in conditie te blijven, om het hoofd leeg te maken of simpelweg omdat ze het leuk vinden. Wat jouw reden ook mag zijn om te wandelen: wandelen aan zee is nog gezonder en nog leuker dan gelijk waar. En wist je trouwens dat je de mooiste wandeling aan de Belgische kust vindt?

 

We hebben geen award of gouden beker nodig om dat te onderstrepen. Het is gewoon zo. Neem het van ons aan! De mooiste wandeling vind je langs de Belgische kust. En we kunnen het bewijzen. Kom af en je ziet het zelf. Enfin, genoeg gelachen.

zeeparken-blog-wandelen1

De Kustwandelroute is een route die zich uitstrekt van Knokke-Heist tot De Panne. Met andere woorden van het begin tot het einde van de Belgische kustlijn. De aaneenschakeling van wandelvriendelijke paden maakt het tot een comfortabele wandeling. Je kan de wandeling in zijn totaliteit afleggen, maar dat is misschien wat veel. Om de wandeling op te delen in hapklare brokken, kan je gebruik maken van de knooppunten.

 

Ook fietsen aan zee is een echte aanrader: dit zijn de plekjes langs de Belgische kust

Via de genummerde knooppunten stippel je jouw route uit. Je vindt langsheen de route ook rustpunten waar je even op adem kan komen of jouw proviand kan aanspreken. Om het allemaal nog makkelijk te maken voorzag de provincie instappunten. Daar kan je parkeren en de draad van zo’n route oppikken.

 

Een fantastische manier om de kust beter te leren kennen. Je ziet er de natuur in al zijn facetten maar ook de geschiedenis en de architectuur laten je niet onbetuigd.

Op zoek naar een specifieke wandeling?

De provincie West-Vlaanderen verzamelde de interessantste wandelroutes op een erg goede site. Die vind je hier. Wij pikten er enkele wandelroutes uit die misschien wel interessant kunnen zijn:

zeeparken-blog-wandelen-2

Erfgoedwandelroute – Bredene

We hebben het voor Bredene. Daar staat de natuur nog centraal. Geen zeedijk maar wel een uitgestrekt strand en heel veel duinen. Zalig om hier je vakantie door te brengen. Uiteraard is er ook heel veel ruimte voor wandelaars en fietsers. De erfgoedwandeling start aan de Visserskapel en neemt je mee langsheen schitterende plaatsen net achter de kustlijn.

Uitkerkse polderwandelroute – Blankenberge

7,7 kilometer stappen doorheen een betoverend landschap. Een landschap waarvan je niet wist dat we het hadden in België. Met een oppervlakte van meer dan 1400 ha is dit polderlandschap uniek in zijn soort. De broedplaats voor vele vogels maakt het een geliefde plek bij natuurliefhebbers. Starten doe je het best aan het bezoekerscentrum. Ze geven je er nog alle relevante informatie mee.

De duinbossenroute – De Haan

Het wandel- en natuurgebied De Duinbossen zijn een uitgestrekt gebied van ongeveer 157 ha. Opnieuw een fantastische plek aan onze Belgische kust. De beboste duinen zijn werkelijk uniek en heerlijk om in te wandelen. Verwonder je aan de fauna en flora en vul vooral je longen met de gezonde jodiumlucht.

 

Klaar voor een zalige wandelvakantie aan de Belgische kust? Boek dan nu jouw vakantiewoning bij Zeeparken. Je komt er thuis in een nette woning met alle nodige voorzieningen.