Naar zee in de winter: wat valt er te beleven?

De Belgische kust kennen we natuurlijk voornamelijk van de zwoele zomerzon waarbij we kunnen zonnebaden, terrasjes kunnen hoppen, zandkastelen kunnen bouwen en een verfrissende duik kunnen wagen in de Noordzee. In de winterperiode kan je die activiteiten natuurlijk van het programma schrappen. Toch valt er ook tijdens de winterperiode heel wat te beleven aan de Belgische kust. Wij geven alvast enkele tips mee voor een geslaagd winteruitje aan zee.

Uitwaaien op het strand

Wanneer we in de winter naar zee trekken, vinden we er verlaten stranden waar af en toe een enkeling zich waagt aan een portie voetjesbaden in het ijskoude water. Vooral voor zij die op zoek zijn naar rust, is dit het moment om te genieten. Je kan er zorgeloos wandelen op het strand, genieten van de rustige duinen en de vloedlijnen in al hun details observeren.

 

Ook de hond is vaak welkom tijdens de winterperiode, terwijl de kinderen goed uitgedost evenzeer kunnen genieten van het uitzicht op een meeuw die op zoek is naar wat lekkers. Nergens anders is een gezondheidsboost trouwens zo eenvoudig te verkrijgen, terwijl een warme chocolademelk of een zoete, warme wafel heerlijk smaakt na een wandeling door de duinen. Te koud of te nat? Dan kan je uiteraard even ontspannen op jullie appartement of in jullie vakantiehuisje. Heerlijk, toch?

In de winter naar zee tijdens kerst en nieuw

Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode kan het opnieuw een stuk drukker worden aan de kust. Dat is niet onbegrijpelijk: in iedere badstad verrijzen de kerstmarkten en op oudejaarsnacht kan je er ook gewoon genieten van een prachtig vuurwerkspektakel. De kinderen kunnen er schaatsen op de ijspiste terwijl wij genieten van het kunstdecor vlakbij het strand. Uiteraard zijn er ook coole feestjes te beleven of kunnen we gewoon gezellig genieten van de magische sfeer die de feestdagen met zich meebrengen.

 

Lees zeker ook: Kerst en nieuw aan de Belgische kust

Kies eens voor een wellness

Terwijl de temperaturen buiten wegzakken, is niks aangenamer dan een wellness- en saunacentrum. Hier laat je je eens goed in de watten leggen terwijl de kinderen een duik wagen in het verwarmde zwembad. Nadien geniet je uiteraard nog eens van de deugddoende sauna die het lichaam eens goed laat uitzweten. Als afsluiter kan je er dan weer een heerlijk flesje champagne opentrekken en genieten van de vele ontspannende bubbels. In combinatie met de frisse zeelucht, vallen er trouwens ook heel wat gezondheidsvoordelen te noteren.

Een culinaire winteruitstap

Recent bezocht Alexander Lobrano, culinair journalist bij de Wall Street Journal, de Belgische kustlijn. Hier ging hij op zoek naar de beste plaatsen om 's winters te genieten van een heerlijke versnapering. Vijf adresjes mochten volgens hem niet ontbreken.

 

Het ging onder andere om de Tearoom aan Zee in De Panne, de Tearoom Georges in Oostende en 't Koetshuis in Blankenberge, waar ook de heerlijke wafels van Silversand niet mogen ontbreken. Op één plaatste hij Marie Siska, gelegen in Knokke-Heist. Een ideaal idee om even de beste hartvormige wafels te ontdekken. Met suiker of toch maar met chocoladesaus?

 

Uiteraard zijn er ook heel wat andere leuke locaties om te genieten van al dat zoets. Of waarom niet eens zelf wafels bakken in jullie eigen vakantiehuis? In de winter naar zee staat duidelijk synoniem met gezelligheid en sfeer.

 

Liever niet zelf staan kokerellen? Dan zijn er tal van mogelijkheden: Hier kan je culinair genieten tijdens je vakantie aan zee