Winterse activiteiten aan zee

Een beetje kou gaat jou toch niet tegenhouden om in de winter naar zee te komen? Twijfel je toch nog, lees dan vooral verder. We kunnen nu al verklappen dat de conclusie is: ook in de winter is het leuk om naar zee te trekken. Geloof ons, we doen het elke winter!

 

De winter aan zee is zo zwaar onderschat. Iedereen verlangt altijd maar weer naar de zon, maar bracht je ooit al eens enkele winterse dagen door aan zee? Je moet het gewoon es doen. Het is zalig, je maakt er in geen tijd je hoofd leeg. En dat er in de winter niks te beleven valt aan de Belgische kust is simpelweg niet waar! In elke badplaats is het gezelligheid troef.

Shoppen

De Belgische kust is een niet te onderschatten shoplocatie. Tal van originele winkels met een uniek aanbod aan prachtige producten. Je kan er door de brede straten struinen op zoek naar een leuk geschenk. Nieuwpoort, Knokke-Heist en Oostende zijn maar enkele van de kuststeden die het shoppen aantrekkelijk maken. Veel van de winkelstraten zijn dan ook nog eens verkeersvrij, wat het enkel maar aangenamer maakt.

Actief

Ook voor de sportievelingen blijft de kust in de winter een leuke plek. Je kan er nog steeds urenlange wandelingen maken. De wind blaast je hoofd leeg. Je kan bijkomen bij een warme tas koffie of een chocomelk. Heerlijk nagloeien van een fikse trip. Met het fietsnetwerk van de kust is het ook nooit zoeken naar een nieuwe tocht. Je pikt er gewoon eentje uit, uit het enorme aanbod.

 

Lees zeker ook: Zeeparken: voor wie van een actieve vakantie houdt

Eten

Het culinaire aanbod aan de Belgische kust is overweldigend. Sterrenrestaurants, romantische bistrots of een authentiek wafelkraam: alles is voorhanden om de innerlijke mens te versterken. Ook in de winter smaakt een wafel. Ook hier kan je vertrouwen op onze persoonlijke ervaringen.

Kerst

En natuurlijk zijn er rond de kerstperiode heel wat initiatieven van de kustgemeenten. Schaatspistes en kerstmarkten zijn ook aan de kust niet meer weg te denken. De combinatie winter, kerst en kust is echt wel een winner. En om dat te vieren durven we al eens een vuurwerk loslaten. Een adembenemend spektakel.

 

Mogen we jou deze winter verwelkomen aan de zee? Boek dan nu jouw vakantiewoning aan zee bij Zeeparken. Op een steenworp van de kustlijn, de polders, de duinen en de tofste badsteden. Ontdek hier alle vakantiewoningen die we verhuren aan de kust.