Ontdek waarom een huisje huren in De Haan-Wenduine altijd een goed idee is 

Ben je toe aan een strandvakantie, maar wil je ook allerlei leuke dingen doen? Dan is een vakantiehuisje in De Haan-Wenduine een weldoordachte keuze. Je geniet hier niet alleen in de zomer van een onbezorgde vakantie. Ook in de winter beleef je leuke avonturen in Wenduine, zelfs tijdens een vakantie met de kinderen. Ontdek wat De Haan allemaal voor jou in petto heeft!

Prachtige wandelingen in De Haan

Met meer dan elf kilometer aan strand, heb je meteen genoeg ruimte om lange wandelingen te maken. Volg de zee of trek juist richting de duinen voor de bijzondere Duinbossenwandelroute. Wil je juist de oude huizen van De Haan beter leren kennen? Volg dan de Erfgoedwandelroute die je rechtstreeks door het centrum leidt.

Genieten van het water

In het hart van de zomer is de zee natuurlijk de plek waar jij een frisse duik neemt. In de koudere maanden geniet je toch volop van het water. Dat doe je bijvoorbeeld door te gaan vissen. Er zijn verschillende plekken in en rondom De Haan-Wenduine waar jij lekker kunt hengelen, zoals in de visvijver Vosseslag. Plan bijvoobeeld een weekje aan zee tijdens de krokusvakantie, met de kids en de hond. Gegarandeerd een succes!

Sportieve activiteiten

Vanaf je vakantiehuisje in De Haan-Wenduine beleef je de meest sportieve avonturen. Hardlopers trekken hun sportschoenen aan en rennen op en neer over het uitgestrekte strand. Daarnaast zijn de wildere golven in de winter ideaal voor een middagje wakeboarden of surfen. Trek wel een wetsuit aan, zodat het koude water geen enkel probleem is.

Een culturele vakantie in België 

De Haan is niet alleen ideaal voor iedereen die van de zee en het strand wil genieten. Het centrum van dit kustplaatsje is prachtig en kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Wandel eens door de Concessie, een oude villawijk die al tientallen jaren het hart van het dorp vormt. De mooie witte huizen in deze wijk zijn zeker het bezoeken waard.

Leuke uitjes voor jong en oud

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor het hele gezin? Ga dan eens naar Cinema Rio in het centrum van De Haan. Deze kleine bioscoop is ontzettend knus en draait voor ieder wat wils. In de deelgemeente Vlissegem duik je in het verleden, want hier staat een historisch pand. De Grote Schamele Weecke is een monumentale schuur uit de veertiende eeuw die je de hele dag door kunt bezoeken.

Lekker eten en drinken

Ga je een huisje huren in De Haan-Wenduine, dan wil je je vakantie natuurlijk vieren met lekker eten en drinken. Dat doe je in de vele sfeervolle cafés en restaurants van deze kustplaats. Drink een warme koffie in een van de tearooms op de dijk of bezoek het centrum voor een smakelijk hapje eten.