Waarom je de krokusvakantie aan zee moet doorbrengen!

Voor het eerste ontspannende uitstapje van het jaar, is de Belgische kust een ideale bestemming. Dankzij een gezellige uitvalbasis kan je ontdekken wat er zoal te beleven valt aan zee tijdens de krokusvakantie. Een strandwandeling maken? Een bezoekje brengen aan het Zwin*? Eens fijn uit eten gaan en zoveel meer: het behoort er allemaal tot de mogelijkheden. Ook voor romantische zieltjes is de krokusvakantie aan zee doorbrengen een prima idee. Hetgeen ongetwijfeld een onvergetelijke Valentijnsdag oplevert.

De krokusvakantie aan zee met de kinderen

Al zeker de kinderen staan er tijdens de eerste vakantie van het jaar voor te springen om er opnieuw op uit te trekken. De krokusvakantie aan zee beleven, doet hun hartje ongetwijfeld sneller slaan. Opnieuw urenlang ravotten, op zoek gaan naar verbazingwekkende schelpen, een natuur- of attractiepark bezoeken en zoveel meer. Echter zullen de meeste van die activiteiten nu nog met een dikke jas moeten gebeuren. Ga daarom zeker eens op zoek naar een van de vele kindvriendelijke restaurants waar jullie samen kunnen opwarmen. Niet enkel slagen ze er wonderwel in om kinderen te entertainen, ook hun menukaart laat zowel jong als oud watertanden.

 

Meer inspiratie voor een vakantie aan zee met kinderen? Lees dan zeker ook: Naar zee met de kinderen! 

Tijdens de krokusvakantie eens met de hond naar de kust

Ook voor honden en hun baasjes is de krokusvakantie aan zee doorbrengen ongetwijfeld een welgekomen moment van verpozing. In tegenstelling tot een vakantie aan zee tijdens het hoogseizoen, zijn de restricties voor honden op het strand veel beperkter. Zo zijn deze geliefde viervoeters bijna overal welkom, doch vaak met de leiband. Ook wandelingen doorheen het polderlandschap of de duinen behoren tot de mogelijkheden. Jouw favoriete huisdier zal ongetwijfeld de tijd van zijn leven beleven. Meer informatie omtrent de reglementeringen hierover vind je ter plaatse of je kan ons natuurlijk contacteren voor meer inlichtingen.

Een ideaal moment om het Zwin te bezoeken

Wanneer je tijdens de krokusvakantie aan zee verblijft, is een bezoekje aan het Het Zwin Natuur Park ongetwijfeld een must-do. Tijdens de krokusvakantie valt hier dan ook een heleboel te beleven. Niet enkel staat er steeds een gids klaar, bovendien zal die jou al snel verwonderen met boeiende weetjes en verhalen. Ook kan je er deelnemen aan enkele workshops of kiezen voor een van de vele gevarieerde activiteiten langs een groot huttenparcours. Uiteraard is een bezoek aan Het Zwin ook een zoektocht naar enkele prachtige vogels die je bijna nergens anders nog vindt.

 

TIP: Controleer voor je uitstap zeker eerst nog eens de openingsuren van het Zwin.

Beleef Valentijn aan zee

Wanneer het wat romantischer mag en jij en jouw partner elkaar eens goed willen verwennen, is Valentijn aan zee doorbrengen een ideaal alternatief. Laat jullie met zijn tweetjes in de watten leggen in een wellness en geniet van de rust en de luxe die hierbij komt kijken. 's Avonds schuim je een menukaart af in een van de vele top (sterren)restaurants in de streek, waarna je kan genieten van een romantische strandwandeling door het pittoreske landschap. De avond sluit je natuurlijk tevreden en voldaan af in jullie gezellig vakantiehuis waar jullie kunnen genieten van elkaars aanwezigheid.