Dit moet je doen om een superpapa te zijn

Papa zijn is niet altijd een makkelijke opdracht. Op vakantie is iedereen wat uit zijn gewone doen. Tijd om een nieuw evenwicht te zoeken. Dat klinkt als een lastige opdracht maar is in werkelijkheid een zalige taak. Met een beetje verbeelding ben je de superheld voor jouw kids. Hoe ook jij tijdens jouw vakantie aan zee een superpapa kan zijn.

zeeparken-blog-superpapa

Safarigids

Als echt survival-expert (in gedachten) kan je jouw kinderen gidsen door de wilde fauna van de Belgische kust. Van krabben en heremietkreeften, van duinkonijnen tot gele tuinslakjes: je werpt je op als kenner en verzint de meest waanzinnige verhalen. Plezier voor je kinderen en een uitdaging voor jezelf.

Vissen op zee

Wie het aandurft kan mee op de boot bij een echte visser. Je kan je geen groter avontuur inbeelden. Zeker als je dan nog eens een deel van de vangst meekrijgt naar huis! Zoals in de prehistorie ben je de man die voor het eten zorgt. Wat een sterke kerel is dat toch, onze papa!

 

Lees ook: 5 tips voor een unieke zomervakantie aan zee

zeeparken-blog-superpapa-2

Trek de natuur in… zonder gps

Ga verder op de stand van de zon, pik een geurspoor op, volg de poolster. Maakt niet uit wat, maar vind je weg zonder gps. Misschien kan je stiekem gebruik maken van de paaltjes langs de kant van de wegen. Die verwijzen naar knooppunten. Maar de stand van de zon klinkt een stuk spannender.

 

Ontdek hier de mooiste wandelroutes langs de Belgische kust

Word kasteelheer

Zalig om een zandkasteel te bouwen in het harde zand. Teken een grondplan uit met een dubbelde defensie errond. Laat de vloed de ringen vullen en verdedig samen met de kinderen de vesting tegen het wassende water. Je zal de strijd moet staken, maar de bouw en afbraak van het zandkasteel staan garant voor enkele spannende uren.

Sporty dad

Je kan de jongsten natuurlijk ook als volleerde fietser of mountainbiker meenemen in je zog. Met de nodige wow’s en waauw’s zullen ze je in je spoor volgen. Hun voorbeeld, de papa die snel kan fietsen, kan op de nodige adoratie rekenen.

 

Het zijn maar enkele gekke ideeën om de vakantie nog wat spannender te maken. Natuurlijk telt vooral het samen zijn. Met het ganse gezin herinneringen creëren. Klaar voor een leuke vakantie met gans het gezin? Boek dan nu jouw vakantiewoning bij Zeeparken. Voor wie op zoek is naar een betaalbare en zorgeloos vakantie aan de Belgische kust.