Strandvakantie aan de Belgische kust

De Belgische kust heeft heel wat troeven in z'n mars. Gaande van heuse pretparken tot musea en ellenlange wandelingen doorheen de duinen. Tijdens de zomerperiode blijkt het strandtoerisme er echter te primeren. Dat hoeft niet eens zo verwonderlijk te zijn: de Belgische kust heeft klimatologisch heel wat te bieden. Zo zakt de gemiddelde dagtemperatuur er zelden onder de 18°C, blijft de neerslag vaak uit en weten het verfrissende zeewater en de zachte zeebries voor afkoeling te zorgen. Waar je heen trekt voor jouw strandvakantie aan de Belgische kust? Dat is volledig afhankelijk van jouw voorkeuren.

zeeparken-blog-strandvakantie

Strandvakantie in een van de populaire badplaatsen

Ben je op zoek naar een toeristische badplaats waar je zowel overdag als 's nachts alle faciliteiten kan vinden? Dan moet je echt wel in Blankenberge zijn. Het is de meest populaire badplaats en is gezegend met talloze hotels, strandbars, zwembaden en faciliteiten op en rond het strand. In Oostende kan je de drukte van het alledaagse bestaan even achter je laten. Hoewel het er koppen lopen is in het hoogseizoen, ervaar je het anders.

 

Een iets minder drukke badplaats waar je bovendien van dezelfde faciliteiten kan genieten, is Knokke. Het gaat dan voornamelijk over het centrum en het gebied rond tramhalte Knokke-Heist. Ook hier zijn heel wat faciliteiten te vinden en kan je feesten tot in de vroege uurtjes. Deze badplaats is zelfs gezegend met een luxueus ogend casino waar je ook heerlijk kan dineren.

Strandvakantie aan de Belgische kust voor de natuurliefhebber

Een strandvakantie hoeft niet altijd synoniem te staan voor een ongeziene drukte. Ook waar de toeristische hoogbouw niet floreert, kan je genieten van een aangename strandvakantie. Onder andere in De Panne vind je nog steeds de ongerepte natuurgebieden. Het is hier waar de mooie en uitgestrekte duinen het uitzicht vormgeven.

 

Uiteraard kan je ook kiezen voor de eerder aangehaalde en duurdere badplaats Knokke, waar je je op een boogscheut van Het Zwin bevindt. Daar kan je dan genieten van een luxueuze strandvakantie terwijl je jouw vakantie toch perfect kan combineren met een natuurlijke kwinkslag.

 

Tot slot verdient ook badplaats Bredene een vermelding. Niet alleen omdat wij ook hier vakantiehuizen en appartement aanbieden, ook omwille van de natuurlijke rust en kalmte die je hier zal aantreffen. Niet voor niets lag die rustige sfeer en de natuurlijke duinomgeving aan de basis voor het eerste naaktstrand van België.

 

Ontdek ook deze drie rustige locaties voor een midweek aan zee

Strandvakantie in een gezellige omgeving

Liever weg van de drukte zonder in te boeten op vlak van toeristische faciliteiten? Dan is badplaats De Haan een echte aanrader. Hier gaat het zonovergoten strand schuil achter gezellige straten boordevol belle époque woningen. Tijdens het kuieren door de stad lijk je wel in een levend architectuurmuseum terecht te zijn gekomen. Het is een gezellige omgeving en een vrij rustige badplaats, zoals we het ook herkennen in buurgemeente Wenduine.

zeeparken-blog-strand

Geen zorgen: overal is het genieten

Twijfel je nog welke badplaats jouw uitvalsbasis wordt voor die zomerse strandvakantie aan de Belgische kust? Je hoeft je geen zorgen te maken. De Vlaamse kusttram bedient de verschillende badplaatsen waardoor je in een sneltempo van badstad tot badstad reizen kan. Zo kan je gerust verblijven in het natuurlijke Bredene, maar toch genieten van een hapje in het mondaine Oostende en een avondlijk optreden bijwonen in Middelkerke, de familiebadplaats bij uitstek. De vakantiewoningen van Zeeparken hebben een perfecte ligging om de volledige Belgische kust af te dweilen.

 terug naar overzicht