Wat te doen aan de Belgische Kust?

Er zijn weinig plaatsen in België waar meer te doen is dan aan de Belgische Kust. Niet enkel de zee en de golven bruisen maar ook de badsteden aan de Noordzee lopen over van de activiteiten. Aan het strand, op de dijk, in de zee of in de winkelstraatjes van de kustgemeentes ontdek je de leukste zaken. Lente, zomer, herfst of winter: de Belgische Kust is aantrekkelijk in elk seizoen.

Sportieve activiteiten

Fietsen aan de kust is ronduit zalig. De rijke jodiumlucht verfrist je en maakt je hoofd helemaal leeg. Je ontdekt er pittoreske plaatsjes en je spijkert ondertussen je conditie bij. De talrijke fietsroutes in de omgeving van De Haan, Middelkerke, Nieuwpoort, Koksijde, Bredene en Wenduine bieden een uitstekende uitdaging. Kies zelf hoe lang je fietst. 15 km doorheen een prachtig landschap of een stevige uitdaging van 50 kilometer of meer? Geen probleem: alles is mogelijk.

 

Opteer je eerder voor een stevige wandeltocht, dan kan je uiteraard de kustlijn afwandelen. Met een frisse bries in de herfst of onder een zacht lentezonnetje: wat kan het deugd doen. Uitgestippelde routes zoals de Duinbossenwandelroute in De Haan, of de Kustwandelroute in Wenduine, zijn maar enkele wandelparcours die de moeite waard zijn. Van vlak tot lichthellend: voor elke wandelaar heeft de Belgische Kust wat in petto.

De Belgische Kust staat synoniem voor water: geen wonder dat elke vaarliefhebber maar al te graag naar de Noordzee komt. Met talrijke aanlegplaatsen en jachthavens is het dan ook de plek bij uitstek voor wie zijn vaarhart wil ophalen. De jachthavens in Nieuwpoort: Novus Portus, Kromme Hoek of de Koninklijke Yacht Club zijn maar enkele plaatsen die het aanleggen waard zijn.

 

Wie als eens tijd doorbracht aan de Belgische Kust merkte ze vast al op: de ruiters te paard. Niet verwonderlijk als je weet dat je langs onze kust verschillende interessante ruiterroutes hebt. Denk maar aan de Duinbossenruiterroute in de streek van De Haan of iets verder de Moerenruiterroute van Adinkerke.
 

Ontdek hier wat Zeeparken doet voor de sportievelingen!

En nog zoveel meer

Streep_wit
ICONEN_WAT_DOEN-01
ICONEN_WAT_DOEN-02
ICONEN_WAT_DOEN-03
ICONEN_WAT_DOEN-05
ICONEN_WAT_DOEN-06

De Belgische kustregio zit boordevol verrassingen en interessante activiteiten. Bijna teveel om op te noemen: golfterreinen, attractieparken, bioscopen, casino’s, speeltuinen, wellnesscentra, zwembaden, familieparken,… Ga zo maar door. Als dat geen redenen zijn om jouw vakantie door te brengen aan de Belgische Kust, dan weten we het ook niet meer.

Genieten van de natuur

Dat de natuur centraal staat in de kustregio hoeft geen betoog. Uiteraard kom je voor de zee, het strand, de duinen, het zand en de polders. De unieke omgeving nodigt uit om tot rust te komen en te geniet van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Absolute aanraders zijn De Hoge Blekker in Koksijde, Recreatiedomein Grasduinen in Bredene, de Duinbossen in De Haan, de Spioenkop in Wenduine of De Ijzermonding in Nieuwpoort.

ZEEPARKEN_IN

Voor wie net dat ietsje meer wil

De rijke geschiedenis van de Belgische Kust nodigt ook uit om heel wat musea, monumenten en historische gebouwen te herbergen. Langsheen de kuststeden vind je dan ook heel interessante trekpleisters terug: het Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald is toegewijd aan één van de grootste Belgische kunstenaars die België ooit heeft gekend. Of het indrukwekkende Fort Napoleon in Oostende: zeker de moeite waard om te bezoeken. Tal van deze toeristische hotspots zijn uitstekende geschikt om met kinderen of jonge gezinnen te bezoeken. Indoor of outdoor je kan er altijd wat beleven!

 

Voor meer info kan je overigens altijd terecht bij de toeristische diensten van de desbetreffende kuststeden.